Novi Sad
23.04.2012.
09:33 > 09:28
Novosadski autobusi uskoro će dobiti GPS uređaje koji će omogućiti njihovo praćenje, potrošnju goriva, kao i tehničke karakteristike vozila.
  • 23.04.2012 21:09
    uhmm
    Na limasnkoj okretnici se busevi docekivaju da bi se vozaci izdivanili(dobro oni ne divane jer neznaju sta to znaci). e onda kada stigne i treci ova dva krenu jedan za drugim. i tako se nacekam na bus da bi posle dva stigla zaredom. Jedan bude dupke pun a drugipoluprazan ili prazan.
    Desava se da gledam da u okretnicu ulzi i cetvrtibus pa tek se onda pokrecu.
    da se to nebi desaalo treba taj gps. Samo ako proradi i bude se znao korisiti.
  • S

    23.04.2012 19:53
    GPS
    Nemojte da moram i da se konektujem mobilnim na internet kako bih mogao da vidim kad ce mi autobus.. pa i to jos da platim... Dajte vi da na svakoj autobuskoj stanici stoji displej na kojem se ispisuje za koliko minuta odrdjeni autobus stize na tu stanicu, ako cemo kao sto je u drugim evropskim gradovima. Sad, kad im se ugrade ti uredjaji, i to ce moci da se zna.
  • 23.04.2012 19:42
    @anonimus
    Pa onda je moj komsija veliki sef kad mu je škoda sa NIS-ovom nalepnicom saki dan ispred stana na Novom Naselju i koju žena voza popodne...(uh što mi bode oči)
  • nada

    23.04.2012 12:37
    Bolje da klimatizuju te autobuse,nego da im putnici padaju u nesvest!
  • 23.04.2012 12:14
    Nije Novi Sad poput milionskog New York-a, Moskve ili Mexico City-a pa da u GSP-u u svakom trenutku moraju da znaju gde im se nalaze autobusi. Da nece mozda da kontrolisu koji to od vozaca autobus na liniji broj 4 vozi do Futoga ili koji vozac na linij broj 74 vozi do Dobanovaca. Bolje bi im bilo da GPS ugrade u sluzbena vozila pa da gradjani, cijim se parama puni gradska kasa a iz te kase subvencionise Gradsko saobracajno, znaju ko se gde od sluzbenika vozika i trosi narodne novce za gorivo obavljajuci privatne poslove. Pa jedan NIS koji obrce milijarde na gorivu i u kojem u svakom trenutku ima na hiljade tona benzina u sva svoja sluzbena vozila imaju ugradjen GPS da bi znali ko se od radnika vozika okolo i taksira rodbinu. Cim skrene dva metra sa kursa sef ga zove na sluzbeni mobilni da pita kud se to on skita i upozori ga da se ne zahebava vise sa sluzbenim vozilom a garantovani ne bi osetili taj manjak goriva.
  • chun

    23.04.2012 12:05
    E ovo je dobra stvar sa pracenjem lokacije, narocito za mesta oko Novog Sada. Nadam se da nece kao sve stvari, predvideti rad za 2 god a zapravo proraditi za 10...
  • TENDERAŠ

    23.04.2012 11:24
    Još jedan tender za kraj
    Ovo je proveren način da se uzmu pare za kraj mandata. Znam već neke gradske firme koje su kupile ovu opremu pod istim opravdanjem i pod velom ušteda na kraju se ispostavilo da je potrošnja goriva još veće posle uvođenja ovog sistema. Naravno procenat za nabavku je uzet a što su troškovi narasli nikom ništa. Alo državna revizijo i ostali nadzorni organi radite li vi nešto ili vam partijski oci određuju terene i mesta gde i šta da radite.
  • 23.04.2012 11:10
    GPS u autobusim GSP-a! a mozda ce te napravice biti ugradjene na auspuh,

    kada u toku voznje odpadnu da se zna gde su,
    i da ih odma mobilna GSP-ova radionica pokupi i odmah vrati na svoje mesto
  • Pokac

    23.04.2012 10:51
    Ma, fenomenalno!
    Stvarsno, jedino nam je ovo falilo zarad izvanrednog funkcionisanja GSP. Broj autobusa je vec 30 godina isti (mislim, onih u voznom stanju).
    Sta bi sa aferom "Markice"? Sta bi sa premestanjem stanice? (Zivot damo - stanicu ne damo). Sta bi sa viskovima zaposlenih, neracionalnim trosenjima, voznjama raznih partijskih aktivista koje se ne naplacuju?

    Ali dobro, bar cemo za par godina moci da na svojim mobilnim telefonima primetimo da autobus kasni. I to je to.
    Onda mozemo da uzmemo taj isti telefon (koji zahvaljujuci GPS prati odredjeni bus) i da laganim pokretima ruke njime pocesemo ... znate vec sta...
  • Galawix

    23.04.2012 10:36
    Hmmm...
    Dobro su se setili. Fantastičan tehnički skok unapred.

    Ali bolje ikad nego nikad, zato, podržavam.
  • 23.04.2012 10:03
    Mogli bi i vozilima komjunalne policije da ugrade GPS kao i svakom komunalnom policajcu da negde ture taj GPS pa da ih mi kao gradjani pratimo kude se sve krecu u radno vreme i u kojem lokalu najduze sede i srcu kafucino.

    Vidim juce da su sluzbenim vozilom doveli zenu komunalnog policajca sa dvoje dece i decijim kolicima i istovarili kod SNP. Onda neka skinu onu zutu rotaciju i stave TAXI tablu kada se vec bave prevozom. To isto dvoje komunalnih policajaca videh i pre neki dan kako nista ne cine da sprece ulicnu prodaju kod Dnevnika iz nekoliko vozila ciji vlasnici vrse prodaju na biciklistickoj stazi i to vec najmanje 10, 12 godina unazad na istoj lokaciji. Stoje sa prodavcima, pricaju i sale se, pozdravljaju i onda u odlasku napadose nekog iscepanog, neokupanog i neuhranjenog lika koji na trotoaru prodaje neke stare knjige i casopise. Da ste ih samo videli kako izigravaju strogocu pa sve onako cipelama preturaju po knjigama da vide sta tu sve ima a one zohare koji se vec 10, 12 godina bogate na biciklistickoj kod Dnevnika ne diraju. Takvi imaju para da plate tezgu na pijaci, ali nece. Valjda su oni koji redovno placaju tezge magarci a ovi prodavci iz sive zone . . . Ma, kakve ovo ima veze sa GPS-om u busevima.
  • Nads

    23.04.2012 09:58
    Moš mislit
  • Лаза

    23.04.2012 09:47
    .
    Сад ћемо знати ди су наши аутобуси.
  • -

    23.04.2012 09:47
    -
    ???
    a gde to gradski autobus moze da odluta?
    koja trasa u ns-u prkosi zakonima fizike pa utice na standardnu potrosnju?

    aktivizam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna